Hírek, aktualitások

Elhunyt Paizs József

PAIZS JÓZSEF (1954-2010)
Mélységes a döbbenet…

56. életévében meghalt Paizs József, Szigetvár város Polgármestere, a Baranya megyei 7. számú országgyűlési választókerület országgyűlési képviselője, a Szigetvár- Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. Olyan közéleti szereplőt veszített el a város és a térség, aki pihenést nem ismerve dolgozott vállalt feladatainak maradéktalan teljesítése, a város fejlesztése, a hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatása érdekében. Tudtunk betegségeiről, tudtuk, hogy nem ért rá magával foglalkozni, de nem gondoltuk, hogy nem lesz elég ereje legyőzni betegségeit.

Paizs József 1954. október 5-én született Garéban. Középiskolai tanulmányai után a kaposvári Mezőgazdasági Főiskolán szerzett mezőgazdasági üzemgazdász, üzemmérnöki diplomát. 1987-ben mérlegképes könyvelői vizsgát tett, majd 1995-ben a Nemzetközi Bankárképző Központ és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen másoddiplomásként pénzügyi szakközgazdász diplomát kapott.

A Szigetvári Zrínyi TSZ-nél kezdett dolgozni, majd a Pannon Volán Szigetvár üzemegységénél és a Szentlőrinci Állami Gazdaságban dolgozott. 1991-től a K&H Bank Szigetvári Fiókigazgatójaként tevékenykedett.

Egész életében aktív közéleti tevékenységet folytatott. Tagja volt a KISZ-nek, a rendszerváltás után az ÉFISZ megyei elnöke. Aktívan dolgozott az MSZP-ben, 2003-tól a Területi Szövetség elnöke.

A rendszerváltás óta Patapoklosi, majd 2002-től Szigetvár város Polgármestere. 1990-től a Baranya megyei közgyűlés tagja, rendes illetve külső szakértőként a közgyűlés Területfejlesztési-, Informatikai és Foglalkoztatási Bizottság elnöke.

A Szigetvári Többcélú Kistérségi Társulás megalakulásáért nagy energiákat mozgósítva, lelkesen dolgozott, érvelt- győzködött-harcolt.

Országgyűlési képviselő, egyúttal az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagja. Érdeklődve járta a falvakat, segítségére, közbenjárására mindig számíthattak a községi vezetők, vagy a hozzá forduló választópolgárok.

Polgármestersége alatt nem vitathatóan óriásit fejlődött Szigetvár és a térség. Mindig tele volt ötlettel, elképzeléssel. Sajnos ezek teljeskörű és maradéktalan megvalósítására a sors nem adott neki elég időt.

Szigetvár Város Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal és a Szigetvár- Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás búcsúzik Paizs József polgármestertől, városi vezetőtől, és a társulás elnökétől. Osztozunk a család, felesége és két gyermeke mély gyászában.

Paizs Józsefet Szigetvár Város Önkormányzata, a Szigetvár- Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás, a Polgármesteri Hivatal, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja, az MSZP Baranya Megyei Szervezete, Szigetvári Területi Szövetsége saját halottjának tekinti.

Végső nyughelyére 2010. január 29-én, pénteken, 11.00 órakor kísérjük a szigetvári Turbéki temetőben.

Szigetvár Város Önkormányzata

Szigetvár Dél - Zselic Többcélú Kistérségi Társulás